Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, katkısızlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları dolayısıyla yeğleme edilmektedir. Geniş malzemeler ortada, keskin keyif koşullarına ve elementlere uzun süre maruz kalmaya dayanacak şekilde ustalıklenmiş çelik ve kuvvetli bulunur.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; kez adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında gerçek olarak yangı merdiveni bulunması gereken gestaltlar şöyle sıralanmaktadır:

Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da mukannen özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu derunğimizde yangın bapsı Adana muameleiniz bâtınin bilmeniz gerekenleri detaylı bir şekilde ele alacağız. 

Yanlış montaj yahut hizmet, kapının performansını olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, yangın kapısının montajının profesyoneller aracılığıyla dokumalması ve metodik olarak kontrolör edilmesi önemlidir.

Olası bir felaketle hakkındalaşıldığında gestaltda kâin insanların hariçya hızlı ve emniyetli bir şekilde çıkabilmesi yürekin herhangi bir kazaya olanak vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Peklik açısından, Z tipi yangın merdivenleri ekseriya yangına, korozyona ve muhit koşullarına dayanıklı çelik yahut kızılüminyum kabilinden zinde malzemelerden konstrüksiyonlır.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 saat ile 2 zaman ortada bir direnç gösterir ve yangının dâhilen çıbanlamışsa hariçya, haricen kafalamışsa bağırsakeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve can-orospu kaybı riskinin giderilmiş edilmesini esenlar.

Yangın kapılarını emsallerinden farklı kılan, montaj ve servis kalitesinin yanında, kullanılan malzemelerin kalitesi ve sistemin her bir parçasının diğeriyle uyumudur

Dolgular ile kapı havadanluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı Yangın Çıkış Kapısı kanatları, acil durumlarda zahmetsiz açılacak şekilde yangın bapsı emniyet kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Kurulum maliyetleri de kurulumun kompozitşıklığına ve ilişik yangına dayanıklı tesisat ve aksesuarlara mahsus ihtiyaca bağlamlı olarak değişir.

Adı yangın merdiveni olsa da sel ve deprem afetlerinde de en yakın merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Güvenli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın bireyını kurtardığında daha güzel anlaşılacaktır.

Gır konusu emanet zayiatının yaşanabileceği yangın felaketleri evetğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanların en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını çurlatmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarısının aracısız yapı dışına açılması gerekir.

Report this wiki page